Фотография: 29.07. – 02.08.

art-vacation-2019-photography-cover

В днешно време не е нужно да имаш професионален фотоапарат, за да направиш снимка. Но дори и с мобилния телефон е важно да научиш от коя страна да застанеш, какво послание оставяш, какво значение придава светлината и как се получава най-добрата композиция.  Затова, тази година решихме да завършим Арт Ваканция на Витоша с нещо ново, а именно седмица посветена на Фотографията.

В рамките на пет дни Ники и Фани от Мотиф Медия ще представят пред децата какво е фотография и различните и варианти и стилове. Ще покажат как правилно да избират техниката, която да ползват.  Участниците ще получат и специална индивидуална задача (може и по групи), която да изпълняват по време на целия курс.

Финалът е отреден за Фотоизложба.


Подходяща възраст: 7-16 години


МЕНТОРИ


art-vacation-photography (2)Ники Стойков завършва визуални изкуства в Lake Michigan College в САЩ, след което продължава професионалната си кариера в сферата на фотографията като фото репортер и документален фотограф. Фотографиите му основно запечатват моменти от живота на хората, техните емоции и ежедневие, като често това са art-vacation-faniперсонажи от различни точки на света – Непал, Палестина, Мароко, Турция са само част от местата, които посещава.

Фани Бъчварова е документален журналист и медия консултант. Завършва Софийския университет и Erasmus University в Ротердам, Холандия, със специалност журналистика и медии. Основните й теми на отразяване са социални каузи, човешки права, природозащита и хуманитарна дейност.

Ники и Фани заедно основават Мотиф Медия, в която чрез фото и видео разкази отразяват социални инициативи свързани с правата на човека, природозащита у нас и по света, и различните култури. Работят с организации като ООН, WWF, UNICEF и провеждат фотографски уъркшопи на екзотични дестинации в Африка и Азия.

art-vacation-photography (1)


ПРОГРАМА


Ден 1: Какво е фотография? Стилове във фотографията. Техника и избор на правилната техника.
Ден 2: Портретна и нощна фотография.
Ден 3: Landscape фотография. Макро фотография.
Ден 4: Стрийт фотография. Документална фотография.
Ден 5: Мобилна фотография. Концептуална фотография.

Участниците ще получат индивидуална задача (може и по групи), която да изпълняват по време на целия курс. Всеки ден ще има работа върху тази индивидуална задача, насоки и практика. В края на курса ще бъдат представени всичките проекти и ще бъдат дискутирани.


 Пълната програма може да видите ТУК.

Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

Очакваме Ви!

2 comments on “Фотография: 29.07. – 02.08.

  1. Pingback:Музика: 01.07. – 05.07.

  2. Pingback:Кино: 15.07. – 19.07.

Вашият коментар