Рисуване и приложни изкуства: 08.07. – 12.07.

art-vacation-drawing-2019 (1)

През втората седмица на Арт Ваканция на Витоша ще се потопим в един забавен курс по рисуване, керамика и грънчарство. В него ще се придобият основни умения и познания в областта на приложните и изящните изкуства. Уроците са специално адаптирани за деца на възраст от 5 до 12г.

По време на заниманията Атанаска и Александър  от Галерия „Факири“ ще предоставят различни възможности от разнообразни материали и варианти за реализиране на творческите проекти на децата. Ще запознаят участниците с разнообразни и забавни техники, и изразни средства на изобразителните и пластичните изкуства. Ще се говори за любимите ни художници и дали имаме такива.

Тази година за първи път ще има и преносимо грънчарско колело, до което ще могат да се докоснат всички деца и да изработят различни неща на него.


Подходяща възраст: 5-12 години


МЕНТОРИ


Галерия „ФАКИРИ” е открита през 2012г., като семейна галерия. Тя се състои от  художниците Атанаска и Александър Костови. И двамата са завършили  Национална Художествена Академия – гр. София, специалност Керамика – бакалавър и магистърска програма.

В наart-vacation-art-atanaskaчалото галерията е била място за срещи, обучение, обмяна на опит и идеи между художници, любители, и ценители на изкуството, както и зала, в която доизглаждат и отработват произведения си.

Основната дейност на галерията е свързана с представяне и продажба на произведения на изкуството от art-vacation-art-alexandarкерамика и живопис. Керамиката е представена както в съвременните и форми, така и в древните и проявления, техники на моделиране и изграждане.

Атанаска и Александър започват да преподават своите знания и на деца, след като се раждат техните. Създават  Школата по приложни и изящни изкуства “Арт Джунгла’’, с която имат за цел да помагат на любителите на приложните и изящни изкуства, да се докоснат до кухнята на създаването, и да популяризираме заниманията с изкуство.

Допълнително за тях и галерията може да намерите ТУК.


ПРОГРАМА


Ден 1: Малка пластика и грънчарство.
Ден 2: Детски пленер, рисуване на открито.
Ден 3: Зеленчуци и плодове, който не яде или как да нарисуваме диня, пъпеш, ябълки, моркови, чушки и др.
Ден 4: Горските животни.
Ден 5: Музиканта и неговия инструмент.

 Пълната програма може да видите ТУК.

Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

Очакваме Ви!

One comment on “Рисуване и приложни изкуства: 08.07. – 12.07.

  1. Pingback:Фотография: 29.07. – 02.08.

Вашият коментар