Актьорско майсторство: 06.07. – 10.07.

cof_soft

Арт Ваканция на Витоша 2020г. ще започне с най-новата ни седмица – Актьорско майсторство. Тя ще бъде ръководена от Яна Титова и Александър Алексиев, които ще предадат на децата цялата любов, която имат към киното и театъра.

Участниците ще бъдат разделени на групи в зависимост от възрастта им. Ще изучават основни похвати, чрез които да разпознават различните жанрове игра, както и да ги прилагат. Ще се научат да изграждат плътни образи, използвайки различни изразни средства. Ще разберат колко важни за един актьор са концентрацията и доброто партньорство.

В програмата са включени още:
 • как се изгражда истински образ;
 • как се провежда сценично действие;
 • какво е сценична задача;
 • как се борави с думите на сцената;
 • как се пази концентрация;
 • как да подхождаме към ролята;
 •  подготовка за кастинг;
 • усъвършенстване на импровизационните умения;

За тези пет дни ще бъдат разиграни по няколко етюда, които в последния ден ще бъдат заснети с камера, за да може и родителите да станат свидетели на крайния резултат.


Подходяща възраст: 8-16 години


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ


 1. Позвънете на телефон 0894760154 или ни пишете на info@musicplay.eu, за да запазите Вашето място.
 2. Ще получите мейл с потвърждение след получено Дарение, което Ви прави официално записани.
 3. За да бъде още по-вълнуващо участието на всеки, ще ви помолим да ни изпратите кратко видео на Вашето дете в срок от 1 седмица след записването.  В него участникът лично трябва да ни разкаже как се казва, на колко е години и с какво обича да се занимава.
 4.  Очакваме Ви на Витоша!

МЕНТОРИ


ЯНА ТИТОВАart-vacation-cinema-yana

Яна Титова завършва Актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ и Кино и Телевизия в Нов Български Университет. Веднага след дипломирането си като актриса, тя влиза в състава на Младежкия театър, където получава Аскеер за ролята си на Ирина в “Три Сестри” с режисьор Проф. Крикор Азарян. Малко след това, се включва в състава на Народен Татър “Иван Вазов”. Следват множество роли в киното: “Стъпки в пясъка” ,“Лов на дребни хищници”, “Кецове”, “Джулай”, “Радиограмофон” й носят награди на Българската филмова академия, както и Златна Роза. Последната й роля е на Цвети в сериала “Откраднат Живот”. Като режисьор вече има зад гърба си три наградени късометражни игрални филма, телевизионен сериал, рекламни клипове и документален филм, а първият и пълнометражен филм “Доза Щастие” беше най-гледаният български филм за 2019 година. В момента е най-гледаният филм в платформата на HBO, както за България, така и в още 6 държави.

АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ

Александър Алексиев е завършил Adelphi University в Ню Йорк, който е сред Топ 20 на специализираните училища за театър в САЩ. art-vacation-cinema-alekУчаства в редица чуждестранни театрални постановки и филмови продукции, сред които „Джак Райън: Теория на хаоса“ , „Преден пост“, чиято премиера предстои и др.

Сред  българските филми с негово участие са „Възвишение“, за който получава наградата Златна Роза за най-добър актьор, „Воевода“, „Пеещите обувки“  „Чест“, „Откраднат живот“ и много други, като тази есен излезе филма “Доза Щастие”, на който Алек е и продуцент, и който беше гледан от близо 100 000 души, като с това се нареди в топ 10 на най-гледаните Български филми. В момента “Доза Щастие” може да бъде гледан в платформата на HBO, където оглави месечната класация.

 


Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

 • Рисуване и приложни изкуства: 13.07. – 17.07.
 • Музика: 20.07. – 24.07.
 • Фотография: 27.07. – 31.07.

 

Очакваме Ви!

Вашият коментар