Кино: 24-28 юли

movie-art-vitosha

Магията на Киното ще бъде разгадана във втората седмица от Арт ваканция на Витоша.

Яна Титова и Александър Алексиев влизат в ролята на ментори. С тях децата ще научат детайли от кухнята на малкия и големия екран. Ще пресъздадем целия процес, от измислянето на сценария до монтирането на заснетите кадри.

Подходяща възраст: 8-16 години


МЕНТОРИ


ЯНА ТИТОВАyana

Яна Титова е българска актриса и режисьор. Тя завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” специалност Актьорство за драматичен театър през 2007, а през 2016Г. завършва и магистратура Филмова Режисура в Нов Български Университет. Като актриса Яна е носител на наградите Аскеер, Българска Филмова Академия и Златна Роза. Освен в България, тя живее и работи в Лондон, където си партнира с Хелън Мирън и Едуард Хог. aleksanderФилмите й като режисьор са били част от множество фестивали и са отличени с награди от различни краища на света.

АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ

Александър Алексиев завършва актьорско майсторство в Adelpfay University, Ню Йорк, след което продължава актьорската си кариера в Лондон, където си партнира с Кенет Брана, Крис Пайн и Кийра Найтли. Александър е познат на Българската публика с ролите си в „Откраднат Живот“, „Войвода“, „Пеещите Обувки“, „Парафинения принц“ и „Чест“.


ПРОГРАМА


За една седмица ще потопим децата в света на киното и те ще имат възможност да намерят своята роля в цялостния процес на създаването на един късометражен филм. Те ще минат през всички вълнуващи елементи, съпътстващи Седмото изкуство:

  • написване на сценарий;
  • разпределяне на актьорски роли;
  • търсене на най-подходящите места за снимане;
  • избиране на костюми
  • репетиция
  • заснемане на филма и
  • елементи на постпродукцията

Децата ще опитат всички длъжности в киното – от сценаристи, през актьори, режисьори, оператори, костюмографи и режисьор на монтажа.

Всяко дете ще бъде насочено към определена професия, в която се чувства най-комфортно.

Менторите ще ориентират професионално детето, кои са силните му характеристики и в какво е добре да се насочи.

Накрая ще получат Дипломи за завършен курс специалност Кино и отличие за Най-добро представяне като Младши (режисьор, оператор, сценарист, актьор…)

Премиерата на филма ще бъде на сайта на musicplay.eu. Очаквайте подробности за точна дата.

Очакваме Ви!


Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:


Очакваме Ви!