Музика: 01.07. – 05.07.

cof

Тази година Арт Ваканция на Витоша започва със седмица посветена на Музиката, защото именно на 1 юли е и рождения ден на Сдружение за изкуство и култура  „Мюзик Плей“. За пета поредна година ще се гмурнем сред звуците на арфа, пиано, китара, барабани, ксилофон и цигулка, които всъщност са и инструментите, които ще се изучават. Ще разберем повече за ритъма, нотите и любопитни факти за известни композитори. В компанията на нови, а може би и стари приятели, ще си направим цял оркестър и ще изнесем концерт за всички родители в петък на 5ти юли 2019г.

Подходяща възраст: 5-12 години


ПРЕПОДАВАТЕЛИ


art-vacation-music-martaМарта Ляскова: цигулка

Марта е учител по цигулка и основен вдъхновител на Мюзик Плей. Тя е от Пловдив и е завършила Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ пак там. Придобива бакалавърска степен по “Инструментално изкуство” – цигулка, както и магистърска степен по цигулка в класа на проф. Недялчо Тодоров в „Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство” – Пловдив. Изнасяла е редица концерти и рецитали, спечелила е специална награда за изпълнение на френска камерна музика от Международния конкурс “Музиката и земята” в София. Участвала е и в много майсторски класове.

Кирил Павлов: барабани, ксилофон

Кирил започва да свири да свири на ударни инструменти в класа на Симеон Серафимов в гр. Плевен още на art-vacation-music-kiro7 години. През 2010г. завършва Национално Музикално Училище „Панайот Пипков“ в град Плевен. В периода 2010-2011 г. учи в Кралски Колеж – Лондон, след което завършва висшето си образование в Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров“ град София с преподавател проф. Татяна Кърпарова.
Носител е на множество награди от национални и международни конкурси като „Пендим“, „Надежди, Таланти, Майстори“, „Светослав Обретенов“, „Франц Шуберт“ и др. Свирил е като солист с: „Плевенска Филхармония“, „Софийска Филхармония“, „Симфониета София“, „АСО“. В момента е част от група “Вакали”.

art-vacation-music-irinaИрина Първанова: арфа и пиано

Ирина е нестандартен музикант, защото е едновременно пленително артистична, музикална и нестандартна актриса. Започва да свири на пиано от съвсем малка, а по-късно и на арфа. Средното си образование завършва в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” гр.София. Едновременно придобива  бакалавърска степен в Национална Музикална Акдемия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност арфа при проф. Марина Христова и актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” при проф. Снежина Танковска.
Пъстротата от събития в нейния живот я отвеждат на различни места, но винаги най-трайно се оказва привличането на сцената. Професионално се занимава с актьорска дейност в Сатиричен театър “Алеко Константинов “, гост-арфист със Симфонията Видин, Шуменска филхармония, Варненска опера и Софийска филхармония. Също така е и автор на музикални проекти свързани с камерна музика и театър.

Ники Гетов: китараart-vacation-music-niki

Николай има бакалавърска степен по инструментално изкуство – класическа китара към музикална катедра на Нов Български университет. Учи в класа на Столина Добрева, проф. д-р Панайот Панайотов и Борислав Дочев. Има над пет годишен преподавателски опит с хора от различни възрасти. Въпреки любовта към класическото музикално изкуство, голяма част от полето му на интереси заемат рок, поп и джаз. През годините има солови изяви, заема участие в различни китарни камерно състави, свири в групи.

cof

Юлия Василева: пиано

Юлия е специалист в работата с деца от ранна и ученическа възраст както по общоприетите учебни програми, така и по индивидуални програми за музикално възпитание и творчество. Тя завършва НМУ „Добрин Петков“ в гр. Пловдив с теоритичен профил, специалност пиано и се дипломира като Магистър в “АМТИИ“ – гр. Пловдив със специалност “Музикална педагогика”.
Житейският й път я отвежда в Бразилия, където работи като учител по пиано, музикална теория и солфеж. Тя е корепетитор на вокални и хорови състави, инструментални и вокални изпълнители на частна практика и пианист на професионалния хор към театъра на Амазония в град Манаус.
В момента Юлия е корепетитор в Национално училище за танцово изкуство и преподавател по пиано и солфеж в Мюзик Плей от самото начало на школата.

 


ПРОГРАМА


Ден 1: Тайната на музикална Витоша.
Ден 2: Господин Композитор и Госпожа Нота.
Ден 3: Колко бърз можеш да си в музикални свят?
Ден 4: Силно или тихо?

Ден 5: Голямата сцена или как да се подготвим за концерт.


05.07.2019г.  от 17:00ч.  в Детски Екостационар „Бели брези“ – Концерт на децата от Арт Ваканция на Витоша


 Пълната програма може да видите ТУК.

СТЪПКИ ЗА ЗАПИСВАНЕ


    1.  Харесайте си два от изброените музикални инструменти.
    2. На нашият мейл info@musicplay.eu изпратете информация съдържаща име, години на детето и двата избрани инструмента, за да запазите Вашето място.
    3. Ще получите мейл с потвърждение и следващите стъпки.

Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

Очакваме Ви!

3 comments on “Музика: 01.07. – 05.07.

  1. Pingback:Фотография: 29.07. – 02.08.

  2. Pingback:Кино: 15.07. – 19.07.

  3. Pingback:Рисуване и приложни изкуства: 08.07. – 12.07.

Вашият коментар