Лаборатория Театър: 25.07. – 29.07.

art-vacation-2022-theather

 В последната седмица от Арт Ваканция на Витоша ще бъдем въведени в света на театъра от ръководителите на Театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“, а именно от самият Мариан Бачев, и неговите колеги Росен Белов и Милена Видер.

Театърът е изкуство, което подпомага личностното развитие и творческия потенциал в децата. Чрез заниманията си по театър, децата придобиват социални и комуникативни умения, подобряват самочувствието си, развиват чувство за отговорност и партньорство, наблюдателност, творческо въображение и свобода при изразяването, подобряват говорната си култура, учат се на провеждане на целенасочено словесно действие, разпределение на вниманието в повече от една точка, чувство за характерност.

В “Лаборатория Театър“ участниците ще:

 • се запознаят с театъра, жанрове и основни похвати;
 • имат тренинги за концентрация и сетивна памет;
 • правят етюди за характерност;
 • имат упражнения по правоговор;
 • се запознаят с невербална комуникация и ролята на жеста и мимиката;
 • придобият импровизационни умения;
 • работят с текст;

В дните на Арт ваканция на Витоша ще се потопим в света на театъра, като в края на седмицата (29.07.2022г. от 17:00ч.) ще ви представим резултатите от лабораторна работа под формата на открит показ пред публика! Текстовете, върху които ще работим, ще бъдат специално избрани за децата-участници в нашата театрална лаборатория, като предварително ще бъдат разделени в две възрастови групи.

ВАЖНО: За да бъдете записани за седмицата, трябва предварително участниците да изпратят свое видео представяне в рамките на 60 сек., което да съдържа:
· име,
· възраст,
· какво обичам да правя през свободното време,
· какви книги чета,
· защо обичам театъра,
· участвал ли съм в театрална школа.

Очакваме Ви, за да се потопим в театралното преживяване и да забъркаме незабравими театрални спомени!


Подходяща възраст: 8-16 години
Брой места: 20


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ


 1. Позвънете на телефон 0894760154 или ни пишете на info@musicplay.eu, за да запазите Вашето място.
 2.  Изпратете Вашето видео представяне.
 3. Ще получите мейл с потвърждение, което Ви прави официално записани.
 4.  Очакваме Ви на Витоша!

МЕНТОРИ


МАРИАН БАЧЕВ

Мариан Бачев е роден в София. Завършва НАТФИЗ през 1998 в класа на проф. Надежда Сейкова. art-vacation-2021-theather-mentors (1)Има над 20 години активен професионален опит в областта на сценичните изкуства и телевизията и множество отличия, последното от което е „Златен Кукерикон“ за ролята му на Чаплин в едноименния мюзикъл.
От октомври 2015 г. до днес ръководи Театрална Работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“ за деца и юноши на възраст между 10 и 19 години. Само за няколко години трупата му наброява над 60 деца, разделени в три възрастови категории и с тази си дейност тя е носител на множество награди от форуми за любителско театрално изкуство. art-vacation-2021-theather-mentors (3)От октомври 2016 г. до днес е Директор на Програма „БГ Драма“ към Американския колеж в София – American College in Sofia.

РОСЕН БЕЛОВ

Росен Белов е роден в София. Завършва НАТФИЗ през 1998 в класа на проф. Надежда Сейкова. От 20 години е актьор в Театър „София“. Специализира режисура в НБУ при Възкресия Вихърова. От 2016 г. е част от екипа на Театрална Работилница „Мариан Бачев и Аркадия Фюжън Арт“.

art-vacation-2021-theather-mentors (2)МИЛЕНА ВИДЕР

Милена Видер е родена в София. Завършва Театрален колеж „Любен Гройс“ през 1997 г. в класа на проф. Елена Баева. Работила е като актриса в Държавен пътуващ театър, Театър „София“, в драматичните театри в Габрово, Шумен и Кюстендил.  За ролята си във „Филип“ (БНТ) печели награда за изгряваща звезда „Златна роза 2004 – Карлово“ от Фестивала на киноактьора в Карлово.


Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша 2022:

 • Фотография и видео: 04.07. – 08.07.
 • Рисуване и приложни изкуства: 11.07. – 15.07.
 • Майсторски клас по музика: 18.07. – 22.07.

Очакваме Ви!

Вашият коментар