Куклен театър: 22.07. – 26.07.

puppet-theather-2019

Кукленият театър е първият допир на децата до театралното изкуство. А куклата е техният предпочитан събеседник. Именно заради това по време на четвъртата седмица на Арт Ваканция на Витоша, професионални артисти-кукловоди ще въведат малките и големи сладури във вълшебния свят на кукленото изкуство. Ще поставят основите на кукловоденето, запознавайки децата с процеса от идеята до създаването на кукления образ и неговото оживяване на сцена.

Малките артисти ще опознават различни системи кукли, ще развиват въображението си, ще се учат да работят в екип, ще изграждат усета си за координация, концентрация и съобразителност, ще подобрят мисловната си дейност чрез създаване на образа на куклата, изработвайки своя собствен куклен герой. Ще научат родителите си що е то „главичка“, „дорче“, „ръкавична кукла“, „комедия дел арте“,  и още много тайни от живота на куклите в театъра.

Родителите пък ще имат възможност да видят и аплодират резултата от работата на малчуганите, чрез изработените от тях миниатюри и етюди в края на седмицата на 26.07.2019г.


Подходяща възраст: 8+


МЕНТОРИ


art-vacation-puppet-ana  Ана-Мария Лалова

Ана-Мария Лалова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Актьорство за куклен театър” при проф. Жени Пашова през 2012г.  От 2013г. работи в Столичен куклен театър като актриса. Участва в постановки като: „Хензел и Гретел“, „Огнивото“, „Танго“, „Джуджето Дългоноско“, „Елхата“, „Кралят елен“, „Тримата снежковци“, „Машината на Ян Бибиян“, „Дванайста нощ“, „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа“, „Меко казано“, „Жокер“, „Момче и вятър“, „Хуан Дариен – момчето тигър“, „Новите дрехи на краля и „Страната на Оз“.“
Между 2013-2018г. снима в детските предавания на БНТ „ Милион и две усмивки” – като „Огънчо” и в „Бърколино”  – като „Бъркопитко”.  Озвучава анимации за Cartoon Network, Disney Channel, Nickelodeon  – „Малки титани в готовност” , Геймърки” , „Щъркелчето Ричард”, „Младежка лига”, „Лего Нинджаго”,  „Д-р Пространствени джинси” , „Ръсти ривитс” , „Уоликазам” , „Нела, принцесата рицар”, „Микселите”  и др.

Стоян Дойчев

Стоян Дойчев завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност Куклен театър в класа на проф. Жени Пашова. Започва да работи във Варненския куклен театър , а след това и в Сливенския куклен театър. art-vacation-puppet-stoyanПоканен е да стане част от трупата на Столичен куклен театър и той приема. Публиката го познава от представления като „Аз, Сизиф“, „Момче и вятър“, „Маугли“, „Приказка за щастието“ и други. Дебютът му в киното е в ролята на Асенчо в българския филм „Възвишение“ (2017). Носител е на наградата „Сивина“ за млад куклен актьор.

art-vacation-puppet-mirelaМирела Василева

Мирела Василева завършва  Националната художествена академия, специалност “Сценография” при проф. Светослав Кокалов  през 2014г.  От същата година работи като сценограф и костюмограф в различни проекти в театъра и киното.  Някои от представленията и са “Вдигай завесата” в Театър българска армия, “Тайната на един дон Жуан“ в Драматичен театър Невена Коканова гр.Ямбол и “Одисеята“ Драматичен театър гр. Казанлък.
В киното работи като костюмограф по филмът “Доза щастие“, който предстои да излезе в края на годината.

 


Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

Очакваме Ви!

One comment on “Куклен театър: 22.07. – 26.07.

  1. Pingback:Фотография: 29.07. – 02.08.

Вашият коментар