Кино: 15.07. – 19.07.

art-vacation-cinema-2019- cover

Всеки обича да гледа нови филми и клипчета в мрежата. А чудили ли сте се някога как се правят и колко хора са нужни? Именно това ще научи всяко едно дете в седмица три на Арт Ваканция на Витоша, посветена на Киното. Освен това ще се запознае с детайли от кухнята, както на малкия, така и големия екран. Ще пресъздадем целия процес, от кастинга до измислянето на сценария, от разпределянето на ролите до монтирането на заснетите кадри. Яна Титова и Александър Алексиев влизат отново в ролята на ментори, но към техният звезден екип ще се присъедини и чаровната Радина Думанян.

Крайният резултат ще бъде нов късометражен филм, чиято официална премиера може да очакваме през месец октомври/ноември.


Подходяща възраст: 8-16 години


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ


  1. Позвънете на телефон 0894760154 или ни пишете на info@musicplay.eu, за да запазите Вашето място.
  2. Ще получите мейл с потвърждение, което Ви прави официално записани.
  3. За да бъде още по-вълнуващо участието на всеки, ще ви помолим да ни изпратите кратко видео на Вашето дете в срок от 1 седмица след записването.  В него участникът лично трябва да ни разкаже как се казва, на колко е години, какво най-много го привлича в киното и каква позиция иска да заема в продукцията – режисьор, оператор, сценарист, костюми и сценография, актьор.
  4.  Очакваме Ви на Витоша!

МЕНТОРИ


art-vacation-cinema-radinaРАДИНА ДУМАНЯН

Радина Думанян е българска актриса. През 2013-та година завършва Актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ и веднага става част от трупата на Драматичен театър-Пловдив. Позната е на публиката от постановките „Чиста къща”, „Наемателят”, „По-студено от тук“, „Дебелянов и ангелите“, „Анна в тропиците“ и др. Широка популярност добива с участието си в сериала „Откраднат живот“ през 2016-та в ролята на анестезиолога д-р Биляна Захариева.

Носител е на наградите „Аскеер“ за „Изгряваща звезда“, „Пловдив” в категория театър и „Любимец 13“ за творчески дебют за ролята на Матилда в „Чиста къща“.

АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ

Александър Алексиев е завършил Adelphi University в Ню Йорк, който е сред Топ 20 на специализираните училища за театър в САЩ. art-vacation-cinema-alekУчаства в редица чуждестранни театрални постановки и филмови продукции, сред които „Джак Райън: Теория на хаоса“ , „Преден пост“, чиято премиера предстои и др.

Сред  българските филми с негово участие са „Възвишение“, за който получава наградата Златна Роза за най-добър актьор, „Воевода“, „Пеещите обувки“  „Чест“, „Откраднат живот“ и много други, като тази есен излиза и филмът „Доза Щастие“, където Алек, е и продуцент.

ЯНА ТИТОВАart-vacation-cinema-yana

Яна Титова е българска актриса и режисьор. Тя завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” специалност Актьорство за драматичен театър през 2007, а през 2016Г. завършва и магистратура Филмова Режисура в Нов Български Университет. Като актриса Яна е носител на наградите Аскеер, Българска Филмова Академия и Златна Роза. Освен в България, тя живее и работи в Лондон, където си партнира с Хелън Мирън и Едуард Хог. Филмите й като режисьор са били част от множество фестивали и са отличени с награди от различни краища на света.


ПРОГРАМА


За поредна година ще потопим децата в света на киното и те ще имат възможност да намерят своята роля в цялостния процес на създаването на един късометражен филм. Менторите ще имат задача да разпределят участниците в следните позиции:

  • режисьор – ръководене на снимачния процес и работа със сценария, разпределение на ролите;
  • сценарист – създаване и описване на сюжета и героите;
  • оператор – работа със снимачна техника, осветление, гледна точка на кадъра, тайминг;
  • сценография и костюми – ще се научат как се изгражда образ с помощта на костюмите и елементите, които са включени в сцените;
  • актьори* – техники за работа пред камера, за работа на терен, за начин на говорене и подготовка за кастинг;

Накрая ще получат Дипломи за завършен курс специалност Кино.

През месец октомври или ноември ще има специална премиера на заснетия филм в Дом на Киното.

*За актьорските роли ще се проведе вътрешен кастинг, когато е готов сценария.


Филмите от миналите години:

ПРИКЛЮЧЕНИЕТО

МАГИЯТА НА КНИГАТА

РОЖДЕН ДЕН


Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

Очакваме Ви!

One comment on “Кино: 15.07. – 19.07.

  1. Pingback:Фотография: 29.07. – 02.08.

Вашият коментар