Майсторски клас по музика: 01.07. – 05.07.

art-vacation-vitosha-music-2024

Откриваме Арт ваканция на Витоша 2024г. със седмица Mузика на специален ден, а именно рождения ден на Мюзик плей.

През 2024 година седмицата отново ще бъде във формата на Майсторски клас, като този път ще направим пътешествие по стъпките на един от най-великите композитори – Лудвиг ван Бетовен. Ще проследим неговия живот, ще изсвирим части от негови произведения и ще „пътуваме“ из градовете, в които е композирал и изнасял концерти. Петдневното ни приключение и празнество ще завърши с концерт на 05.07.2024г. (петък), на който ще бъдат поканени всички родители и приятели.


Подходяща възраст: 7-16 години
Брой места: 20


ПРЕПОДАВАТЕЛИ


art-vacation-music-martaМарта Ляскова: цигулка

Марта е учител по цигулка и основен вдъхновител на Мюзик Плей. Тя е от Пловдив и е завършила Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ пак там. Придобива бакалавърска степен по “Инструментално изкуство” – цигулка, както и магистърска степен по цигулка в класа на проф. Недялчо Тодоров в „Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство” – Пловдив. Изнасяла е редица концерти и рецитали, спечелила е специална награда за изпълнение на френска камерна музика от Международния конкурс “Музиката и земята” в София. Участвала е и в много майсторски класове.

art-vacation-music-irinaИрина Първанова: арфа и пиано

Ирина е нестандартен музикант, защото е едновременно пленително артистична, музикална и нестандартна актриса. Започва да свири на пиано от съвсем малка, а по-късно и на арфа. Средното си образование завършва в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” гр.София. Едновременно придобива  бакалавърска степен в Национална Музикална Акдемия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност арфа при проф. Марина Христова и актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” при проф. Снежина Танковска.
Пъстротата от събития в нейния живот я отвеждат на различни места, но винаги най-трайно се оказва привличането на сцената. Професионално се занимава с актьорска дейност в Сатиричен театър “Алеко Константинов “, гост-арфист със Симфонията Видин, Шуменска филхармония, Варненска опера и Софийска филхармония. Също така е и автор на музикални проекти свързани с камерна музика и театър.

cof

Юлия Василева: пиано

Юлия е специалист в работата с деца от ранна и ученическа възраст както по общоприетите учебни програми, така и по индивидуални програми за музикално възпитание и творчество. Тя завършва НМУ „Добрин Петков“ в гр. Пловдив с теоритичен профил, специалност пиано и се дипломира като Магистър в “АМТИИ“ – гр. Пловдив със специалност “Музикална педагогика”.
Житейският й път я отвежда в Бразилия, където работи като учител по пиано, музикална теория и солфеж. Тя е корепетитор на вокални и хорови състави, инструментални и вокални изпълнители на частна практика и пианист на професионалния хор към театъра на Амазония в град Манаус.
В момента Юлия е корепетитор в Национално училище за танцово изкуство и преподавател по пиано и солфеж в Мюзик Плей от самото начало на школата.

Драгомир Милев: китара

През детските и ученически години, музиката е неотлъчна част от живота на Драгомир, под най-различни форми.dragomir-milev-guitar Това кулминира, когато той решава да се опита да я преследва професионално. През 2020г. завърша НМА „проф. Панчо Владигеров“ със специалност Поп и Джаз Китара, ОКС Бакалавър, в класа на проф. Цветан Недялков, последвана през 2021г. от Педагогика на Обучението по Музика, магистърска степен. През годините в академията, Драгомир взима участие в най-различни студентски формации. Като част от Биг Бенда към катедра Поп и Джаз изкуство, с диригент Михаил Йосифов, има изяви на A to Jazz Festival 2017 и 2019г., Биг Бенд Джаз Академия към БНР 2018г. и много други. Извън академичното си обучение, Драгомир свири в най-различни състави, както с акустична, така и с електрическа китара.

Живка Ляскова: пиано

От съвсем малка Живка тръгва по пътя на музиката. Взела пример от по-голямата си сестра, започва уроци по пиано към Детската школа на музикалното училище в Пловдив. Завършва НМУ “Добрин Петков“ при Елена Станева, която ѝ открива вълшебните възможности на пианото. Висшето си образование продължава в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив при проф. Роксана Богданова, специалност Музикална педагогика. Още от училище, тя обича да свири в ансамбъл с други музиканти. Любимият ѝ предмет е Клавирен съпровод.Междувременно Живка започва да пише свои истории. Тя носи душа на творец, който се е научил да изразява себе си с езика на музиката и литературата. Със същата лекота работи и в обучението по музика. Богатият опит ѝ помага да е емоционално най-близо до своите ученици и да откликва на техните нужди и търсения. Мисълта и вътрешното ѝ усещане да разказва истории, с които завладява малки и големи, карат децата да я чувстват като техен приятел.


05.07.2024г.  от 17:00ч.  в Детски Екостационар „Бели брези“ – Концерт на децата от Арт Ваканция на Витоша


СТЪПКИ ЗА ЗАПИСВАНЕ


    1. Посочете два от изброените музикални инструменти.
    2. На нашия мейл info@musicplay.eu изпратете информация, съдържаща име, години на детето и двата избрани инструмента, за да запазите Вашето място.
    3. Ще получите мейл с потвърждение и следващите стъпки.

Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:   

  • Рисуване и приложни изкуства: 08.07. – 12.07.
  • Лаборатория Театър: 15.07. – 19.07.

Вашият коментар