Фотография и видео: 04.07. – 08.07.

art-vacation-2022-photography

На Арт Ваканция на Витоша 2019г., 2020г. и 2021г. научихме, че не е нужно да имаш професионален фотоапарат, за да направиш снимка. Но дори и с мобилния телефон е важно да научиш от коя страна да застанеш, какво послание оставяш, какво значение придава светлината и как се получава най-добрата композиция. Затова и тази година Ники и Фани от Мотиф Медия, в рамките на пет дни, ще представят пред децата какво е ФОТОГРАФИЯ, кои са различните ѝ варианти и стилове. Ще се научим как правилно да избираме техниката, която да се ползва. Също така ще научим и основите на ВИДЕОЗАСНЕМАНЕТО, как да измислим перфектния сценарий, какво е сториборд и разбира се ще правим клипове. А накрая всеки ще има своето първо дигитално портфолио със снимки.

Участниците ще получат и специална индивидуална задача (може и по групи), която да изпълняват по време на целия курс.


Подходяща възраст: 8-16 години
Брой места: 20


МЕНТОРИ


art-vacation-photography (2)Ники Стойков завършва визуални изкуства в Lake Michigan College в САЩ, след което продължава професионалната си кариера в сферата на фотографията като фото репортер и документален фотограф. Фотографиите му основно запечатват моменти от живота на хората, техните емоции и ежедневие, като често това са art-vacation-faniперсонажи от различни точки на света – Непал, Палестина, Мароко, Турция са само част от местата, които посещава.

Фани Бъчварова е документален журналист и медия консултант. Завършва Софийския университет и Erasmus University в Ротердам, Холандия, със специалност журналистика и медии. Основните й теми на отразяване са социални каузи, човешки права, природозащита и хуманитарна дейност.

Ники и Фани заедно основават Мотиф Медия, в която чрез фото и видео разкази отразяват социални инициативи свързани с правата на човека, природозащита у нас и по света, и различните култури. Работят с организации като ООН, WWF, UNICEF и провеждат фотографски уъркшопи на екзотични дестинации в Африка и Азия.

art-vacation-photography (1)


ПРОГРАМА


Ден 1: Какво е фотография? Стилове и техники във фотографията. Правилото 1/3.
Ден 2: Портретна фотография и мобилна фотография.
Ден 3: Landscape фотография.
Ден 4: Видео заснемане и видео сценарии. Разработване на сториборд.
Ден 5: Концептуална фотография – теория и идея. Представяне на документалните индивидуални проекти.

Пълната програма може да видите ТУК.


*Участниците ще получат индивидуална задача (може и по групи), която да изпълняват по време на целия курс. Всеки ден ще има работа върху тази индивидуална задача, насоки и практика. В края на курса ще бъдат представени всичките проекти и ще бъдат дискутирани.

Изложба от миналата година може да видите ТУК.


Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

  • Рисуване и приложни изкуства: 11.07. – 15.07.
  • Майсторски клас по музика: 18.07. – 22.07.
  • Лаборатория Театър:  25.07. – 29.07.

Очакваме Ви!

Вашият коментар