Рисуване и приложни изкуства: 13.07. – 17.07.

dav_soft

Втората седмица на Арт Ваканция на Витоша представлява курс по рисуване и пластика за придобиване на основни умения и познания в областта на приложните и изящните изкуства. Лекциите и уроците са адаптирани за деца от 5 до 13г. и са поднесени по-забавен начин за всяка възраст и възможност. През цялото време Атанаска и Александър от Факири ще насърчават децата да направят нещо сами и да получат удовлетворение от това. Те ще работят върху тяхното самочувствие, увереност, търпение и сръчност.

Тази година отново ще има и преносимо грънчарско колело, до което ще могат да се докоснат всички участници и да изработят различни неща. А като бонус ще научим и повече за някои от най-известните художници.

В програмата са включени: моделиране с глина, грънчарство, използване на различни графични и живописни техники, създаване на готови изящни и приложни произведения.


Подходяща възраст: 5-13 години


МЕНТОРИ

art-vacation-art-atanaskaАтанаска и Александър Костови са активни художници и преподаватели по рисуване и приложни изкуства от 2006г.  През 2012г. двамата, като семейство създават Fakiry Design Studio и чрез него започват да развиват и осъществяват своите съвместни творчески проекти в едно семейно ателие. Някои от тези проекти са: Детски пленер „Игла в купа сено”,  Fakiry Gallery (като място за срещи и обучение по изкуства, а сега като онлайн творческо пространство и магазин за художествени произведения) и „Арт Джунгла”. От няколко години са партньори на Арт Ваканция на Витоша, като гост преподаватели в седмицата: Рисуване и приложни изкуства.art-vacation-art-alexandar

Техни творби са част от колекциите на много български и европейски ценители, и двамата работят в много широки диапазони на съвременното изкуство, и като техника, и като материали.

Атанаска Костова е завършила Национална Художествена Академия бакалавърска степен при проф.Красимир Джидров и магистърска степен при проф. Божидар Бончев. Още докато учи се включва в много общи изложби и фестивали, както и става член на Съюза на Българските художници през 2010г.

Александър Костов е завършил Национална Художествена Академия бакалавърска и магистърска степен при проф.Красимир Джидров. През 2010г. става член на Съюза на Българските Художници.

Допълнително за тях и галерията може да намерите ТУК.


ПРОГРАМА


 Ден 1: Керамика и грънчарство.
Ден 2: Рисуване по творба на Анри Русо.
Ден 3: Рисуване на натюрморт.
Ден 4: Рисуване на птици.
Ден 5: Рисуване на човек.

 Пълната програма може да видите ТУК.

Вижте програмата за останалите седмици от Арт Ваканция на Витоша:

  • Актьорско майсторство: 06.07. – 10.07.
  • Музика: 20.07. – 24.07.
  • Фотография: 27.07. – 31.07.

Очакваме Ви!

Вашият коментар