КОЛЕДНИ РАЗГОВОРИ ЗА МУЗИКА

christmas-music-talks

Малчуганите на Мюзик Плей говорят за коледните традиции в техните семейства и ви канят на Коледен концерт

На връх Рождество ще си поговорим с малките музиканти за топлината и уюта на този празник и мястото на музиката в него. За всички нас Коледа означава любов, семейство и споделеност. За най-малките трепетът и вълнението от подаръците и магическият момент с белобрадия старец внасят допълнително радостни емоции. Някои от нашите ученици споделиха любими техни моменти, свързани с Коледа, и по какъв начин усилията им през годината се награждават в този период:

Зара, 5 г. – Много обичам Коледа! Тогава играем с мама, тате и малкото ми братче. Той е на 2 годиники! Играем си с него на пъзели, конструктори и си готвим вкусни неща. Много обичаме да пеем и танцуваме. Любимата ми коледна песен е „Jingle Bells” и тази година ще им я изпея, но няма да мога да я изпълня на Дядо Коледа, защото аз спя, когато той идва. Ще им изсвиря и една песничка на цигулката, която се казва „Ти танцувай, ти танцувай хахаха“ [по всичко изглежда, че тази песничка е авторска на Зари 😊 – бел. П. Ц.]

Ема, 5 г. – Всяка година по едно и също време украсяваме елхата с блестящи коледни играчки и сърчица. На Коледа с мама ще направим баничка, питка и други вкусни неща. Най-много обичам вкусната баничка, която тате прави за Коледа. Писах писмо на дядо Коледа за двуетажно лего и ще му изпея и изсвиря коледните песнички, които научихме заедно – „Снежният човек“, „Jingle Bells”, а и ще му разкажа стихче. Мама и тате ще пеят с мен, докато свиря, и ще бъде много забавно 😊

Сияна, 6 г. – За мен Коледа е Дядо Коледа, снегът, играчките, мама, тате, сестра ми… Много обичам сладкишите, които си правим на празника, както и че танцуваме и пеем вкъщи. Уча песни за Дядо Коледа почти всяка година и тази година ще му изсвиря „Twinkle, Twinkle Little Star”, а любимата ми песен е “Jingle Bell Rock”. Тази година съм си поръчала ледена ръкавица, с която да правя лед като Елза от „Замръзналото кралство“ и затова ще се науча и да свиря и пея “Let It Go” – песничката от филмчето.

Вела, 8 г. – За мен Коледа е празник, на който се събираме и ядем питка. Винаги искам да ми се падне паричката на мен. Миналата година се падна на брат ми Кири. Аз, сестра ми и брат ми свирим на музикални инструменти и ще пеем и свирим тази година. Любимата ми песен е “Last Christmas” и затова сега я уча и да я свиря.

Теди, 8 г. – Всяка година украсяваме елхата и слагаме нещо като елен отдолу, който много го харесвам. Иначе аз много, много не слушам коледни песни, честно казано. Не харесвам да ги слушам, но обичам да ги свиря. Нямаме традиция да свирим вкъщи по празниците, защото досега не знаех как да ги свиря, но тази година се научих и ще им изсвиря “Jingle Bells” на Коледа и ако мама, тате и брат ми искат, може да започнат да пеят. Понеже започнах да си композирам собствена музика, тази година може да си напиша и собствена коледна песен.


Всеки един от малките ни музиканти положи огромни усилия през изминалата година, независимо от обстоятелствата и особената ситуация, в която попаднаха. Формата на срещите ни бе променлива, а новият начин на контакт и комуникация, понякога истинско предизвикателство. Въпреки това, обаче, всички те се потрудиха и си посвириха. Децата продължиха да обичат музиката и да даряват и нас учителите им с любов. Те трепетно очакваха момента, в който да покажат на близките си новите си умения и любими мелодии. Затова и в нестандартната година ви каним на нестандартен концерт. За първи път Мюзик Плей ще представи своите любими деца в онлайн концерт, чрез който да внесат уют и светлина на вашия празник. Нека допуснем тяхната детска и чиста искрица на 27.12.2020г. от 11:00ч. във фейсбук страницата на Мюзик Плей – MUSIC PLAY | Facebook.

Весела Коледа от нас!

Вашият коментар