Мюзик Плей на гости на едно Иновативно училище

ptr

Какво е ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ?

Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците да подобряват образователните си резултати и да повишат критичното мислене и творчество, чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.

Има ли в България?

За учебната 2019/2020 МОН обявява за иновативни общо 395 училища в България. Едно от тези учебни заведения е 7 СУ “Св. Седмочисленици”.

Какви дейности извършва едно ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ?

Отчитайки трудностите, които учениците срещат при усвояване на учебното съдържание и благоприятната локация на 7мо училище (ул. Цар Иван Шишман №28), в близост до множество културни институти, учителите, които са част от проекта, се стараят да изнасят част от учебните часове, по различните дисциплини, извън класната стая. Това означава, че един урок може да се проведе в музеи и културни институти с подходящи програми и експозиции.

Образователният процес също така е обвързан и с възприемане и създаване на изкуство, включване на децата в различни художествени дейности и допускане, в учебните часове, на личности с доказан обществен авторитет, водещи специалисти от различни научни области и дейци на културата.

МЮЗИК ПЛЕЙ като част от програмата на иновативните училища

На 8.11.2019г. и 14.11.2019г. Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“ ще се срещне с четири класа в  7 СУ “Св. Седмочисленици”, на които ще представи музикалните инструменти по иновативен и забавен начин. В първия ден ще си говорим за цигулката, във втория за арфата и ударните инструменти. Разбира се, всяко едно дете ще може да посвири на изредените инструменти и да получи импровизиран първи урок на място.

 

Вашият коментар