Роден под щастлива звезда – куклен музикален спектакъл

Приключения-с-кораб_Събитие_2

Дати: 16.05.2021 г. (неделя) и 28.05.2021 (петък)
Час: 11:00 ч.
Място: гр.
София, Кино „Кабана“ (градина пред НДК, до бул. „Фритьоф Нансен”);
Вход: свободен

Колко силно може да бъде приятелството? Как да следваш порива на своето сърце?

Трима чудати приключенци поемат на вълнуващо пътешествие, за да изследват непознати земи със странни и весели същества. Какво се случва с тях и какви предизвикателства имат по пътя си, ни разкриват вълшебните сцени от кукления музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“.

Плакат_Роден-под-щастлива-звезда

Как се създава декорът и музиката за куклен музикален спектакъл? След всяко представление децата ще направят своя 3D картичка с мотив от спектакъла в творческото ателие на Здравка Кантарева – сценограф на „Роден под щастлива звезда“.

С музикалния свят децата ще се запознаят в ателието на Милена Великова – автор на музиката на „Роден под щастлива звезда“ и преподавател по пиано в Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“.

Кукленият музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда” – по текстове на финландската писателка Туве Янсон, е първият от трилогията „Приключения с кораб”. Авторската драматизация и режисура са на актрисата Маргарита Петрова. Героите и техният вълшебен свят са създадени от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Продължителността на представлението е 50 мин.
Продължителността на творческите ателиета е 40 мин.

Кукленият спектакъл за деца с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ се реализира като част от проекта „Приключения с кораб“, с подкрепата на Столична община –„ Лятна програма“, програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“, с партньорството на Фондация за изкуство и култура „Пространства“ и Сдружение за изкуство и култура „Мюзик Плей“. Проектът е част от Лятната програма на Столична община.

Вашият коментар